NYHETER

3/5 En sorgens dag - både Citrine ( Lizzy ) och Clicquot ( Pucko ) fick somna in. Våra tankar går till Johan med familj och Eva-Lena och hennes familj som har fått ta adjö av en kär familjemedlem. Och som Eva-Lena uttryckte det - "det är märkligt men på något sätt fint att de 2 blonda kullsyskonen följs åt".

24/2 I dag säger vi GRATTIS till vår c-kull som fyller 9 år. Där ibland vår egen lilla Myran. Kanske det blir ett grisöra i present?

19/1 För 20 år sedan var vi hos Tinka o Benny och hämtade Lintrolles Olympia. Nu var det dags igen - denna gång hämtade vi Lintrollets Grappa. Hon har fått sitt namn efter pappa Zappa ( elixiers ). Vi är sååå glada att hälsa henne välkommen till oss. Ja, inte alla av oss, förstås. Mic ser till att hålla sig undan det lilla krypet på golvet. :-)

2013

14-16/9 Riksmästerskap för hovawart. I år var det mellansvenska som anordnade och de hade i sin tur tagit hjälp av Ludvika Bk. Tack för att ni fixade denna helg till oss hoffefantaster. Jag som lovat Mic att slippa tävla tog tillbaka det denna helg. Kände att jag verkligen ville delta på ett rm.  Fredagen var det lydnad som gällde. Tyvärr var jag ensam i eliten men kändes bra att inleda. Mycket av det jag tränat på sista veckorna verkade fungera. En nolla på hoppet gjorde att vi missade 1:a pris, slch o riksmästartitel i lydnad. T.om jag som inte är någon titelfreak måste erkänna att det hade suttit fint. Men ingen skugga på Mic. Hade hans klantiga matte kunnat hjälpt till med ett dk på hoppet så kanske det gått vägen. Det blev sent innan lydnaden var klar. Till slut kunde Susanne Ortmann koras som riksmästare i lydnad med sin Swedehof´s De Soto. Grattis till er! Yvonne o jag hyrde en stuga ihop. Jag o Mic skulle sova i ett uterum. Eftersom jag fegade o inte vågade sätta i det pyttelilla elementet var det svinkallt o jag tror inte jag sov ett dugg den natten. Yvonne hade det inte bättre i stugan. Klockan ringde tidigt då det var samling 7,00 på Ludvika Bk. Elit o högre åkte ut till skogen o lottade spåren. Jag drog startnr 4. Som jag inte gillar. Men spåret fanns inget att klaga på. Kanonfint! Vi hade fått fullt på upptaget. Jag tyckte Mic var väl noggrann men domarna tyckte att han jobbade på med sin analys. Vi tappade en pinne i spåret och med det resultatet var vi nog bäst av elithundarna. Tillbaka till klubben för lydnad. Yvonne gick ut som nr 1. Tyvärr hade de lite pinnar borta i skogen och när Zappa inte kändes med på lydnade valde hon att bryta. Jag hade bestämt att avstå tungapport, hopp o stege. Han har känts extra klen i de här momenten på träning så då ville jag inte fresta honom på tävling. När vi nollade krypet som jag inte tänkt mig. ;-) så körde vi tung o hopp men som vi nollade så klart.Efter lydnaden var vi bara 2 kvar. Förutom Mic o jag var det Fia o Heziblos Lady Ferula. De startade på uppletande o fick in 4 föremål. T.om Mic jobbade på o även han tog in 4. Heja, Micen! Brukstävlingen avslutades med platsliggning. När allt var klart visade sig att vi blev slagna med 5,5poäng. Båda fick ihop godkända resultat och det ger ingen riksmästartitel. Den gick istället till Jessica o Lintrollets Celine Dion som fick uppflyttningspoäng i lägre klass. Jättegrattis till dom!  Men - jag är så glad för min Mic som ställde upp o tävlade 2 dagar i rad. Gulledej!
6/3 Ledig och en härlig vårdag. Lena o Kenzo kom förbi. Promenad, träning o lite fika i vårsolens sken. Gött!
3-4/3 tillbringade Mic o jag hos Diana i Mullsjö. Vi hann med bra träning med hundarna. Så kul att se lille Dio som jag bara träffat som hastigast tidigare. Men nu fick jag se honom in action. Bådar gott.......Tyvärr var kameran kvar hemma så de bilder som finns ligger på min näthinna. :-)
24/2 Och idag är det c-kullen som gratuleras på 8-årsdagen. Därmed vår egen lilla Myran. Hon ska få ett märgben och fira födelsedagen med. För det ville hon ha sa hon.
5/2  I dag fyller bästa Mic 7år! Hu, vad tiden går.......
18/1 Det här blev dagen som jag inte velat tänka på - dagen när Diana skulle ta farväl av sin älskade Ozzy. Nu har det tänts en stjärna bredvid Birkas - jag lovar dig, Diana - när molnen skingras kommer du se dom lysa så starkt bredvid varandra. Kramar till Dig o Fredrik!
2012
15/11 Lite jobbfria dagar gjorde att jag kunde ta en mini-minitripp ner till vännerna i Nättraby. Kvällen bjöd Jeffa på en supergod middag och vi kunde kosta på oss att fira hennes examen genom att dela på en flaska gott vin. Sedan fick jag äran att läsa godnattsaga för älskade gudbarnet Agnes. Hm...lyckades nog inte "söva" henne så bra - vi låg mest och skrattade. :-)

16/11 Den här dagen ägnade Jeffa o jag åt hundarna. Vi började med träning av hårda spår. Jeffa coachade Mic o mig så 3:e spåret fick vi MVG på!!! Jeffas lilla bc Troja ( en ljuvlig bc som jag nästan kunde smugglat med mig hem. ) fick prova på att spåra på asfalt för första gången. Det är imponerande att se Jeffa jobba med hund - så lugnt - och det märks att hon vet vad hon gör. Sedan blev det uppletande för alla hundarna. Innan lunch hann vi med ett lydnadspass på Karlskrona Bk. Lunchen intog vi på Utkiken i Karlskrona. Höstvädret kunde ju inte vara bättre så man fick verkligen kika ut över staden. Mätta o glada drog vi till Rödeby Bk. Troja o Kali fick varsitt spår medans Mic o jag vallade av en jättehärlig ruta för uppletande. Jag var inte riktigt nöjd med hans arbete på fm. Men denna gång arbetade han superbra. Med nöjda hundar kunde vi åka hem. Medans jag packade så hämtade Jeffa Agnes från dagis så vi fick ge varandra en "hejdå-kram". Hoppas det inte dröjer länge innan vi ses igen!

28/10 I dag går våra tankar till Carin som fått ta adjö av sin Zoltan ( Batman ).Ännu en stjärna har tänts på himlavalvet. Och, Carin - när molnen skingras så kommer du se den lysa så klart. Det lovar jag dig. Till Zoltans minne : http://www.youtube.com/watch?v=wU6ccZ0uBwQ
25/10 Helgen som var fick vi till ett par härliga träningsdagar i Gamleby tillsammans med goda vänner. Dagtid - träning, kvällstid - god mat, gott vin o gott skratt. Malin fick en fin bild på Mic som får illustrera helgen. Tack till er som gjorde den!
18/9 I dag kom telefonsamtal från Johan. Han rapporterade att han och Lizzy ( Citrine ) hade klarat av funktionsprovet för fm-hundar. Nu håller de ytterligare ett par år. Duktigt jobbat! Så kul att få rapport från "valparna".

Den här helgen blev en lyckosam helg för goda vänner o goda träningskamrater. På lördagen var det  Malin o JoJo som blev uppflyttade till elitspår. Så snyggt! Och söndagen grejade Lena o Kenzo appellen och är nu uppflyttade till lägre klass. Grattis till er alla!

8/6 Blev den dagen då vi tog farväl av vår älskade Birka! Hon lämnade ett stort tomrum här hemma men i våra hjärtan tar hon lika stor plats som alltid. Ännu en stjärna har tänts i hundhimlen. När molnen skingras kan vi se den lysa så starkt. Tack för alla fantastiska år, Birka!
En fin påsk-o grattishälsning från Zoltan med husse o matte. Tack o kram till er alla!
15/4 I dag gratulerar vi B-kullen på 11-årsdagen! Här firar vi vår egen fantastiska Birka som trots sitt hd-resultat som visade d/e fortfarande är pigg o GLAD! I måndags var hon hos veterinären för koll. Eftersom hon har gått på antiinflammatoriskt i några år så kollar de bl.a levervärden. Allt var bara bra.
6/3 När Janne beslutade sig för att flytta sin utställning av kök till en lägenhet i samma hus som han har tillverkningen så blev lokalen i vårt hus tom. Vad gör man med en sådan? Ja, den fick bli träningslokal! Nu jäklar kan det komma vintrar med snö och drivis. Min träning ska inte läggas på is...inte av den anledningen i alla fall. :-) Idag hade vi en liten invigning för träningskamraterna som dagen till ära fick fika o liten bakelse. De som var här på besök var: Monica o Truly, Lena med Vittra o Asca, Kerstin o Ockra o Malin o JoJo. Kul att ni kom o provade "lokala lokalen".
24/2 I dag gratulerar vi C-kullen som fyller 7 år! Attans vad tiden går....
Efter alla tråkigheter var det så roligt att få denna hälsning från Batman. http://www.youtube.com/watch?v=wU6ccZ0uBwQ TACK, Karin o Peter o Zoltan!
2011 Fortsätter att uppdatera dåligt. Nu har jag nästan glömt hur man gör. Sista uppdateringen följs av att ytterligare än ur b-kullen lämnade oss 2010. Det var Fredrik o Sandra som miste sin Basic. Och idag fick jag samtal från Karin o Börje som trettondagsafton fick låta sin älskade Fanny somna in. Kramar till er alla. Jag vet hur mycket hundarna betydde för er. Med 3 borta ur b-kullen kändes det lite extra att få ha Diana o hundarna här några dagar. Och få ett foto på syskonen Birka o Ozzy.
2010  3/2 Här har det uppdaterats dåligt. Hände något när vi bytte dator och det har visst inte legat på prio 1 att fixa det. Nu när det äntligen fungerar så blir det första en ledsam nyhet. Ännu en stjärna har tänts i hundhimlen, Wilma ( Biscaya ) har idag fått somna in. Sänder en kram till din matte!
18-19/7 Träningshelg tillsammans med Yvonne o Zappa och Karin o Zack. Tack, tjejer för en kanonhelg!
19/6 Midsommarafton 2009! I år var Jeffa, Agnes o jag med och hjälpte till att klä midsommarstången. Här reses den sveriges vackraste stång. Mitt älskade gudbarn, Agnes o jag hittade förstås en liten cockervalp vid namn Moa att klappa.
15/4 I dag gratulerar vi B-kullen som fyller 9 år! Grattis!
Påsken-09 Diana o hundarna på besök. Diana o Zakk kom med på spåret på Påsksmällen Norrköping påskdagen. De gjorde en strålande debut. Stort grattis! Inte skämde de ut sig på annandagen heller då det var Lydnad som gällde. De klämde i med 302p och fick stå överst på pallen. Mic o jag lyckades att knipa vårt första 1:a pris på 260,5p. Stort grattis till oss också. Stilstudie på Diana o Zakk i ett fritt följ. Lysande!
13/3 Kungen av Källsberg har somnat in efter kort tids sjukdom. Vila i frid! Vi glömmer dig aldrig.
7-8/3 Malin, Lena, Kerstin, Lisa och jag hade bokat träningshelg för Andreas Rundqvist. En kanonhelg!
20/2 Fick en hälsning från Sigge ( Cirqus ) och hans husse o matte. Alltid lika gott att läsa hur mycket plats hundarna har i deras hjärtan. Även att de stundtals har varit påfrestande. Tackar så för mail o foton!
15/2 Ett tack till alla kända och okända för gratulationer på min födelsedag. Ingen nämnd och ingen glömd! Äntligen ett par härliga vinterdagar. Mic håller med.
9/2 En alldeles fantastisk upplevelse blev jag överraskad med i helgen av Maria, Yvonne, Ewa o Christer. Tackkramar till er alla!
NYÅR Nyårsafton avlöpte traditionsenligt. Middag: Huvudrätt vildsvinsfilé o fläskfilé med potatisgratäng. Jeffa o Jonas stod för efterrätten som var frysta bär mixade med grädde o socker. Hur nyttigt som helst! Sedan följde kortspel = "skitgubbe". Jonas blev 2008 års sista och Jeffa 2009 års första. Trots att hon fuskade med bl.a hjälp av Kali. Lilla Agnes hängde med till ca 21 sedan fick hon säga god natt.

Nyårsdagen bjöd på lite tunga huvuden men ett strålande väder. Först en liten promenad med pulka o Agnes. Sedan tog Jeffa o jag en längre sväng med hundarna.

En hälsning från Mullsjö o Ozzy! TACK!
Julen-08 Julaftonsmorgon bjöd faktiskt på snö. Vår tradition där Fanny o Emmy brukar få ta varsin hund att spåra upp sina julklappar fick ändras lite. Det är ju inte lika roligt när man ser var "tomten" har gått. Så i år fick det bli uppletande. De fick varsin ruta, sedan lottade vi vem som skulle få börja att välja hund som skulle leta upp julklappar. Fanny började med Mic. Sedan körde de växelvis tills julklapparna var slut. ( Hoppas vi! ) Jag var orolig att hundarna skulle öppna klapparna och inte bära in dom. Men de fixade det galant. I år fick också tjejernas egen hund, lagotton Wilma, vara med. Hon fick en egen ruta att leta upp sina egna julklappar i.

Juldagen fick vi ett kärt besök. Jeffa och vårat älskade gudbarn Agnes kom på fika. Tomten hade så klart varit här med klappar till Agnes.

26/11 Har jobbat mycket men fick äntligen en dag när jag slutade tidigt. Tog med mig hundarna ut på en härlig promenad. Snön har inte riktigt hunnit bli slask trots plusgrader. Hundarna trivdes med att få jaga varandra på snöklädda fält. Förundras över Birka som nu är dryga 8½ år och är röntgad med D/E-höfter och är fortfarande så obekymrad. Mic älskar när Birka jagar honom för hon är mycket snabbare än Myran och ger inte upp så lätt. Men idag var även Myran på hugget så då fick han 2 brudar i hasorna. Oj, så lycklig han var! Vi har köpt "ny" kamera men jag har inte lyckats lära mig att fota 3 galningar som springer över ett fält så ett par stillbilder från dagen får det bli. Porträtt på lilla Myran och sedan en bild på vår katt Mr Smidig. ( Janne säger att det är ett hårigt bowlingklot. )

För övrigt glädjs vi åt Diana o Zakks fina prestation i landslaget i NM i helgen. De kom på 11:e plats individuellt. Så härligt att se att deras nerver håller även i sådana här stora tävlingesevenemang. Diana var nu den andra av mina bästa vänner som deltar i landslaget. Tidigare har Jeffa varit med med sin bc Kelly. Det måste ju betyda att vill man vara med i landslaget så är det en fördel att vara vän med mig. Den slutsatsen drar jag i alla fall! :-)

1-2/11 Lydnadshelg för Lillemor o Kjell Edström. Mic o jag deltog och tillsammans med Malin o Jo-Jo och Lena med Aska o Milla fick vi en trevlig helg med lydnadsträning. Och med en övernattning på vandrarhem gjorde att vi fick en helhelg. Tack till Lillemor o Kjell för bra tips och tack till Anders o Helén som ordnade allt!
Duktiga Diana o Zakk har fått besked om en välförtjänt 1:a reservplats i landslaget i lydnad. Finland nästa! Så kul!
Ny länk inlagd till Hundtäcket.
21/9 Äntligen satt det!!! Högre spår i Västervik och i dag fick vi vår uppflyttning. Mic startade med ett jättefint spårupptag. Efter alla tävlingar som han gått ut och inte verkat veta vad han gjorde där. Så i dag går han rakt ut, tar sitt spår, kollar av bakspåret ett par meter och vänder tvärsäkert. Jag bara log när vi gick ut ur rutan. Förresten så log jag nog hela spåret. Det fanns inga tveksamheter. Alla pinnar var med och det på 23 minuter. Yes!

Uppletandet gick inte i något rasande tempo precis. Men han har näsan med sig och plockar in 4 föremål. Nerdrag pga tempo och ett stopp i rutan. Betyg 8,5. Han kändes lite trött inför lydnaden men jobbade på bra ändå. Mic tycker att på tävling är tungapporten väldigt tung och hindret är väldigt högt! 7:a på tungen o nolla på hoppet men för övrigt var det fina betyg. Vi slutade på 525p!

Dessutom grejade våra träningskompisar Lena o Asca uppflyttning till högre. Så det blev dubbel glädje i dag!

Så är länken till Mics sida i gång. Nu har vi kommit så långt i alla fall. ;-)
22-24/8 SM i bruks i Västerås! Mötte upp Diana på plats där de förberett med tält för försäljning av Kynos västar. En härlig helg med go´a vänner och vi hann med både att sälja västar och titta på alla dessa duktiga hundar med sina förare. Det är bara att gratulera alla som tagit sig dit. Så ett extra stort grattis till alla som fick allt att stämma just denna helg. Det är inte lätt.
18/8 Äntligen semester! Jag började den med att åka till Linköping på lördagen och tävla högre spår med Mic. Det ser ut som vi ska vara kvar i den klassen. Denna gång hade vi med oss alla pinnar från skogen. Men ett par "bensinstopp" i spåret gjorde att vi kom till slutpinnen 2 minuter för sent. Surt!

Det glädjande med den dagen var att våra vänner Lisa och sheltien Oliver grejade uppflyttning och är nu i elitklass. Så jäkla duktiga! Stort grattis till er.

På söndagen åkte Yvonne o jag till Gunbodas kennel och tittade på Zappas valpar. De är nu 5 veckor och ljuvliga! Tyvärr åkte jag i från kameran i min morgontrötthet.

 
8-9/10 Riksmästerskap och dessutom världsmästerskap i lydnad för hoffar i Vimmerby! Av förklarliga skäl så var jag lite av spindel i nätet. Jag måste erkänna att jag var rejält nervös för hur helgen skulle avlöpa. Men med alla dessa underbara människor runt omkring mig, både från hoffeklubben och Vimmerby bk, så hade jag inte behövt vara ett dugg orolig. Vädret var väl inte riktigt med oss. Men....det kunde varit värre.

Fredagen var det en lydnadstävling som innehöll riksmästerskap för de svenska hoffarna och världsmästerskap för alla hoffar. Men världsmästaren korades i elitklass. Den titeln gick till en av våra finska vänner, Niina Sorvari o Huvimetsän Bastian. Mic o jag deltog också. Vi blev 5:a bäst i världen. ( Eller sist.;-) ) Det var inga lysande resultat i någon av klasserna. Så för att hitta en riksmästare fick vi gå ner till lydnadsklass I. Och då blev det  Sussie Ericsson o Lintrollets Äppleskrutt som tog den titeln.

Lördagens spår samlade 15 deltagare. Här försvann tyvärr många redan i skogen. Endast Tina o Mytologins Hymer i elitklass o Staffan o Lintrollets Ziri hade fullt med sig därifrån. Efter det hoppades så klart både vi och dom på cert respektive uppflyttning. Tyvärr tror jag nog att nerverna ställde till det lite och båda slutade med ett godkänt resultat. Tina o Hymer tog hem riksmästartiteln i bruks.

Söndagens utställning bjöd på regn o regn! Ledsamt. Men trots det såg jag inga sura miner. Nu äntligen tog jag mig tid att plocka fram kameran. Jag var ju tvungen att föreviga Johan o Lizzy. Lizzy som återigen får ett ck på RM. Denna gång blev hon placerad 2:a i bruksklass efter Thilwhils Elsa. Sedan blev hon oplacerad i bästa tikklassen. Superriksmästare blev Annika o Hässlehoffs Dell-Hondadotter.

Stort GRATTIS till alla som lyckades med fina resultat denna helg. Stort TACK till alla som hjälpte till att ro detta i land. Ingen nämnd, ingen glömd. Stort TACK till alla som deltog och höll humöret uppe trots väder.

3/8 På tävlingen i fredags låg det en smygfotograf och lurade i buskarna. En av världens bästa! ;-) , Ulrika Lindor. I dag kom det en hel drös med bilder från vår debut. När Mics egen sida är klar så hamnar de där. Så länge får det bli en bild från inkallningen och en från rutan. Tack, Ulrika!
1/8 Så har Mic o jag klarat av vår debut i elitklassen i lydnad. Vi åkte till Tranås för en kvällstävling. Jag är mer än nöjd med Mic. Det kändes inte som att vi var riktigt färdiga för start. ( Men när känns det så? ) Trots det och värmen så var vi så nära ett 1:a pris. 252,5p lyckades vi dra ihop. Duktiga Mic! Tranås är så trevlig klubb att tävla på. Där körde jag min första appelltävling med Olympia och blev så väl omhändertagen. Den känslan sitter i fortfarande. Tack, Tranås Bk!
11/7 Diana o Veronica har nu etablerat sig som företagare också!!!! Detta är kanon! KYNOS
Jag har så många fler duktiga vänner som jag är stolt över och de är värda att gratuleras: Yvonne o Elixier´s Zappa som klarade SBK 1:an och är därmed ett steg längre i sin utbildning till räddningsekipage. GRATTIS! Malin o Jo-Jo som gjorde sin första lydn.I med ett 1:a pris o klasseger som resultat. GRATTIS! Ewa o Doffe som nu fick till det i klass II och tog sitt 1:a pris där. GRATTIS! Anki o Leah som blev dagens bästa lydnadshund på vår hemmatävling. GRATTIS! Jeffa o hennes kelpisars framgångar på WDS. GRATTIS!
12-15/6 SM i lydnad på Öland! Vilka dagar vi hade och vilken avslutning vi fick. Diana hade åter igen gjort bedriften att kvala till SM. Och i år nöjde de sig inte bara med att åter igen ta sig till final......nu tog de även steget upp på pallen! Hurra vad ni är bra! Inte dåligt att prestera 2 sådana fina rundor på ett SM. Så väl värda den där bronsmedaljen. Det var en stolt hangaround som lämnade Öland på söndagen! Naturligtvis så behagade min kamera balla ur när jag skulle tömma den på alla bilder. Så stort TACK till Diana o Ellinor för lånet av bilder. Ellinor deltog också på SM med 2 fina rundor med sin duktiga blandrashund Zorro. De slutade på en 13:e plats. Så duktiga!
5-8/6 Så har det årliga hoffelägret i södras regi tagit slut. Det kändes som det gick alldeles för fort. Så mycket bra träning och goá skratt tillsammans med alla dessa härliga människor gör att man så fort det är slut längtar till nästa års läger. I år var Mic o jag "bara" deltagare och jag hade valt tävlingslydnad där vi hade Katia Maines som instruktör. Jag hade hört så mycket gott om henne under åren och hon uppfyllde förväntningarna. Vi var också ett sånt gott gäng som tränade och trots värmen så höll både hundar o förare humöret uppe.  ( en del mer än andra! ) Tack allesamman o särskilt tack till Katia.

Innan hemfärden åkte Ia och jag till hundbadplatsen och lät Xa o Mic svalka sig innan det var dags för några timmar i bil.

24/5 Mic o jag till Västervik för att prova högre spår igen! Veckans träning ( med tips från coachen. Tack, Yvonne! ) gav resultat. Han gick målmedvetet ut och tog sitt spår. Bakspår i och för sig men han visade ändå att han visste vad han skulle göra. Vi tappade en pinne i spåret men hans spårarbete kändes bra igen. Nytt självförtroende hos oss båda. Uppletandet plockade han 4 föremål med mycket pepp från matte. Där fick vi betyg 7 med all rätt. Denna gång orkade han inte köra den lydnad som han visat att han kan. Poängen blev 434,75 och ännu ett gk resultat. Men jag var nöjd med honom ändå. Nu vilar vi från spår ett tag och lägger träning på lydnad elit.
21/5 Ibland älskar man sin sambo lite extra mycket. Och det gör jag nu! Han har gjort den bästa, finaste och mest praktiska hunddusch jag kan tänka mig. I dag fick Myran inviga den. Vet inte om hon höll med mig. Hon kanske älskar husse lite mindre just idag. ;-)
17/5 Mic o jag provade ytterligare en tävling i högre spår. Ja, ursäktsboken lägger vi åt sidan. Vi har fått problem i spåret. Hem o tänk! Återkommer.
27/4 Efter en god natts sömn hos bästa vännerna och mitt ljuvliga gudbarn, Agnes, åkte vi åter till Ronneby Bk för att heja på Eva o Heksa o Titti med sin kelpie Karma. Båda startade i lydn.II. De skötte sig strålande alla 4. Vi måste ha hejat bra! ;-)

I dag får vi också skicka ett stort GRATTIS till Johan o Lizzy som blev klubbmästare i bevakning. Och därmed har de kvalificerat sig till DM. Hurra!!!!

26/4 Så var det dags för korningens mentaldel för Mic o hans syskon. De skötte sig riktigt bra. 6 av 8 klarade att hamna på godkänt. Mic fick ihop 335p. Det var så roligt att så många kom så man fick träffa dom. Och tack  Eva och Ronneby Bk som ordnade allt!
20/4 Högre spår i Tranås! Jag laddad till tusen. Inte en snöflinga inom synhåll. Börjar dagen med spår. Upptaget ( som Mic har svårt att förstå?!!? ) blev vingligt och slutade med ett bakspår men jag fick vända honom och då sög han i spåret bra. Efter 4:e pinnen hände något. Troligen skiftade den rackaren över på vilt ( och matte, den rackaren, kunde inte läsa av sin hund! ) men lyckades väl komma på vårt spår igen. För helt plötsligt står vi vid slutpinnen. Så kan det gå! Slutet var ju med så det fick bli en träningsdag. Uppletandet katastrof!!!! Ett föremål!!! Om det nu är någon tröst så  var det 3 hundar till som nollade det momentet. Tvekade då om jag skulle köra lydnaden. Första riktiga värmedagen påverkade Mic. Men bestämde mig i alla fall att fullfölja. Och det var tur! Vi går in och gör en lydnad över förväntan. 9-8,5 på framåtsändande, 8-8 kryp, 8-9,5 skall! Fria följet 9,5-7,5. Första domaren blinkade nog väldigt länge för något 9,5 fritt följ var det inte!:-) Tungapporten är TUNG tycker Mic vilket gav 7-7. Och hindret är skithögt. Hoppade ut jättefint men tillbakahoppet blev ett klättrande och resulterade i den enda nollan. Kontentan av dagen blev 392,5p och godkänd.
15/4 I dag är det B-kullens tur att fira födelsedag. Hela 8 år har det gått sedan de föddes. Otroligt! Grattis på födelsedagen!
10/4 Mic o jag hade kommit med på spårtävling i Vadstena. Det skulle bli vår första tävling i högre klass. Vi var överens om att göra den här tävlingen till Lorpans minne. Mic o jag var överens men vädrets makter var emot oss. På Ombergs höjder började vi spåret i vår och slutade det efter 3:e pinnen i vinter. Det vräkte ner blötsnö och la sig så fint över spåret. Svårt sa Mic om denna nya erfarenhet. ( sidan 158 i ursäktsboken ). Förstår inte er som säger att ni inte ger er ut och tävlar pga av nerver. Vad är det att vara nervös för? Gå upp 04.30, åka 15 mil enkel till Omberg för att hämta 3 pinnar och sedan åka hem. ;-) Så var den tävlingsdagen över. Skål, go´vänner!
9/4 tändes Lorpans stjärna i hund-himlen. Och när molnen lättar kommer vi att se den.  Så saknad.......
6/4 I dag är vi jätteglada för våra goda vänner....Malin o Jo-Jo fixade uppflyttning till lägre klass spår! Och Diana o Zakk har varit i Norge och tar med sig hem ett NLCH! Även Lotta o Puma fixade det samma. Ett jätte-GRATTIS till er alla! Jag är så stolt över er.
30/3 Min käre svåger la ut ett spår åt Mic o mig. Sedan gick han med och fotade vårt spårarbete. Jättekul med lite skogsbilder.
Påskhelg Äntligen fick vi ha Diana, Zakk o Ozzy på besök igen. Mic blev överlycklig att se sina träningskompisar igen. Tjejerna tyckte nog däremot att det blev lite jobbigt med 3 killar i huset. Dagarna ägnade vi åt träning. Tyvärr bjöd påsken på en massa snö men vi kunde ändå få till ett par bra träningspass med lydnad o uppletande. Malin o Jo-jo deltog också. Och Jeffa gjorde ett kort gästspel på påskafton. Oj, vad det kändes lyxigt att ha sina goda vänner samlade!
15/3 Årets första tävling. Lydnadstävling i Motala för Mic o mig. Momenten som strulat till det på de tidigare tävlingarna har varit "rutan", "vittring" och "fjärr". VI HAR TRÄNAT!  På vägen har vi tappat sättande under gång som tidigare var en klockren 10:a. Så där satt dagens enda nolla. Jag fick för mig att det var 1 i kofficient där och var ganska säker på att vi grejat detta. Tills jag blev upplyst om att det var en 3:a i koff. Shit!!! Då var det kört. :-( Men ibland ska man ju ha turen att hamna på rätt sida sträcket. 255p! Och hur eller hur så var jag jättenöjd med vår tävling. "Rutan"=10, "vittring"=9, "fjärr"=8,5. Det var momenten som jag ville testa av på tävling och det funkade. Sedan att min "lille" tävlingskompis är lite känslig för äckliga dofter på plan och att det fastnar kvistar i fanorna som man vill plocka bort innan man lägger sig på inkallningen.....so what...när poängen räckte! :-)
2/3 Fick en hälsning från skåne på mailen i dag. Den kom från Biscaya ( Wilma ) med matte. De hälsar att allt är bra. Så kul att få lite fotohälsningar. Tack ska ni ha!
2/3 En grå dag som vi förgyllde med en hoffeträff i Linköping! Alltid lika kul att träffas.
24/2 I dag gratulerar vi c-kullen på deras 4-årsdag!
9/2 En stunds träning innan årsmötet hann vi med, Malin o Jo-jo och Mic o jag!
5/2 I dag firar vi Mic på 3-årsdagen!
2008 Då har vi gått in på årets första dag. Nyårsafton avlöpte traditionsenligt tillsammans med Jeffa, Jonas, Agnes o hundarna. Middag, korning av årets sista "skitgubbe", 12-slag o champagne, korning av årets första "skitgubbe". Janne tog den sista och Jonas den första så Jeffa o jag tyckte att de fördelades rättvist. Agnes pigg o glad som alltid. När tröttheten satte in så började hon bädda i bia-bädden. Prata om att växa upp med hundar!

Nu hoppas vi att 2008 ska bli ett bra år!!!! Gott Nytt alla!!!

Julafton 2007! Numera har det blivit tradition att Fanny o Emmy får varsin hund att spåra upp sina julklappar med. I år fick Janne lägga spåren själv. Det var nämligen avancerat denna gång....2 spår med samma slut! Emmy valde att spåra med Myran. Där var jag med som coach. Myran yrade ganska mycket i starten så jag blev lite orolig att vi skulle missa julklappssäcken. Jag hade ju inte en aning. Visste bara att den låg under en rotvälta. MEN VILKEN! Jag tipsade Emmy lite hur hon skulle arbeta tillsammans med Myran..att hon skulle stanna och vänta när Myran yrade och gå med när hon kände att hundnosen fäste i spåret igen. Och vilket TEAMWORK det blev! Unge och hund var så duktiga att jag fick tårar i ögonen. Vi kom först till säcken med julklappar så jag föreslog att vi skulle gömma oss för att ge Fanny, Mic o Janne chansen att hitta den. Tyckte att jag placerade oss bra för att undvika att Mic skulle få vind på oss.....men tyvärr.....Fanny kom i flygande fläng efter honom rakt in i vårt gömsle. :-) Men attans vad roligt vi hade allihopa. Vi hade tagit med fika och paketöppningen hade vi vid en göl mitt i skogen!

På kvällen fick vi besök av tomten. I Hycklinge har vi tomtar som dricker whiskey med sugrör. :-0

28/11 Kameran fick följa med ut på promenaden idag. Mic förevigades tillsammans med snön innan den regnade bort.
17/11 I dag var det Clicquots tur att göra sin mentaltest. Tyvärr blev han inte godkänd. 255p fick han ihop så det var en bit kvar.
11/11 Hem på morgonen för att möta upp Johan o Lizzy som hälsade på hos oss. Några träningspass hann vi med i snöyran. Var tvungen att ta en bild på de två blondinerna, mor Lorpan o dottern Lizzy.
10/11 En stor dag! Åkte till Norrköping för att vara med när min kompis Maria invigde sitt företag. Hon gjorde det lysande. Självklart med vår hjälp, min o Eva o Christers! Utan oss hade det ju aldrig gått. ;-) Kvällen avslutades med en hejdundrade kväll med god mat o kareokee. Skitkul!
4/11  Myran har blivit utmanad av Ozzy.

Regler för utmaningen:
Varje utmanad hund ska skiva 6 stycken underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida/blogg. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista med deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok så att de ska gå in och kolla på ens hemsida för mer info.

Myrans svar: Jag är den som får upp husse eller matte på morgonen. OCH JAG GER MIG INTE! Först lägger man huvudet på sängen vid husse och morrtjuter lite, sedan hoppar man upp i sängen och klampar runt. Då blir matte skitsur och då lägger jag mig ner och morrtjuter. Matte brukar morra högre. Då hoppar jag ner och står på lagom avstånd från sängen och SKÄLLER. Segern är min! Husse brukar ge upp först. Yes! Frukost!

I början tyckte husse att jag kunde vara med de andra i hundgården. Men nu har han lärt sig. Ibland VILL jag vara där och ibland VILL jag inte vara där. Så är det bara!

Jag är bäst på att skälla. När vi låg i magen och matte tittade på oss via ultraljud så såg hon en valp som skällde. Det var jag! Jag kan t.om skälla med en stor boll  i munnen. Då låter det som när de spelar trumpet med sådan där "ljuddämpare" framför. Det är fränt!

De flesta hundar går undan när de ska göra sina behov. Inte jag. Jag kan helt ogenerat sätta mig och göra både det ena och det andra alldeles framför mattes o husses uteplats. Och det gör ingenting om det sitter gäster och dricker kaffe.

Matte har lärt mig en alldeles egen konst. Att backa 3 steg och sedan titta åt vänster. Jag tror inte matte hade tänkt sig att det skulle se ut så. Men så blev det.

Min "lillebror" Mic är skitkul. Men ganska brutal så jag brukar passa mig lite när han kommer farandes. Men en gång har jag faktiskt tacklat omkull honom. Attans vad han blev snopen.

Jag utmanar Sanni, gamla Kelly, Mythos, Indra, Niska och Zorro.

 

20/10 Corques Citrine fick i dag titeln Korad när hon genomförde mentaltesten på 459p. Grattis Johan o Lizzy!
19/10 Fick en fin bild av Johan o Lizzy idag! ;-)
14/10 Appelltävling i spår på klubben. Mic´s syster Amber deltog med husse Peter. De var så duktiga och klarade sin uppflyttning. Stort GRATTIS till er!
13/10 En härlig höstdag! Jag tog Birka o Myran med mig till Gamleby där vi träffade Jeffa med Kobra o Kali och tog en skön promenad. Sedan fick jag också krama om vårat älskade lilla gudbarn Agnes som jag inte träffat på ett tag.
5-7/10 Hade turen att få komma med på läger som Nettan hade ordnat i Rosenfors. Stefan o Lollo, gamla bekanta från våra hoffeläger, var instruktörer. Mic o jag var med i Lollos gäng som ägnade helgen åt spår, lydnad o uppletande. Det var givande och himla kul att träffa så många nya trevliga hundmänniskor.
29-30/9 Helgkurs på klubben i rallylydnad. Nu fick man veta vad det var. Jag trodde det handlade om "lyd så fort du kan". Men icke.......! Kändes som det var ett hopplock av lydnad-agility-ipolydnad.
15/9  Lydnadstävling på hemmaklubben. Kunde inte motstå att anmäla till lydn.III trots att vi behöver träna lite mer. Det kunde ju gå! Men det gick inte....:-) ...vi började så fint med 10 sitt i grupp, 10 plats, 9 fritt följ, 10 sättande, 8 inkallning. Sen tog den fina raden slut. Vi nollade rutan o fjärren och fick ihop 195,5p. Nu ska vi träna.....
7-9/9 RM-helg i Vårgårda! Ett arrangemang som Västra Lo lyckats kanonbra med. Vilken rolig helg! Fredag värmde vi upp med lydnadstävling. I lydnad I deltog Johan o Corques Citrine. Med den äran.....de vann på fina poängen 189p! Tätt följda av Peter o Terahof Amusing Amber på 188,5p! Himla roligt att se de stolta killarna med sina fyrbenta tjejer. Mic o jag debuterade i Lydn.III. Vi lyckades vinna den klassen men enbart för att vi den dagen fick minst nollor. ;-) Maria o Sanni blev bästa hoffe i lydn.II på 165p och tog sitt första 1:a pris i den klassen. Grattis! Riksmästare i lydnad blev Mikael Åslund och Elliegårdens Black Niva. De var de enda startande i elitklassen och fick ihop 265p. Grattis till er!

Lördagen var det dags för lkl-elit spår på Herrljunga Bk. De hade fått till 20 spår och alla fylldes upp av hoffar. Hela 6 st deltog i elit. Vann gjorde Siv Zaar o Corallrevets Harras på 597,5p o cert. De blev därmed också riksmästare i bruks. Stort grattis till er!

Högre klassen vann våra vänner Yvonne Lind o Elixier´s Zappa. De lyckades även klämma i med en uppflyttning på sin första start i klassen. Jättegrattis! Lägre klassen vanns också av våra vänner Maria Jagerwall o Avrafastes Dakota. De fick ett godkänt resultat på 378p. Grattis!

Mic och Citrine gick igenom exteriörbeskrivning och fick godkänt. Även Clicquot blev beskriven men tyvärr visade det sig att han saknade tänder som är diskvalificerande och blev därmed ej godkänd. Mic fick en 2:a i bruksklassen. Citrine fick ck och blev 3:e bästa tik i bruksklass. Jätteroligt! Och domaren var inte nöjd med att vara tvungen att ge Clicquot en 0:a pga tandförlust. Men sånt är livet.....

27/8  I dag har vi gratulerat Lorpan som fyller 11 år!!! Hon fick ett märgben i födelsedagspresent. Hon är fortfarande pigg o glad. Det bevisade hon för ett par veckor sedan när hon jagade byns polis och hans boxer. Kul tyckte Lorpan.....pinsamt tyckte matte!
19/8  Vilken dag!!! Johan o Lizzy ( Citrine ) är på certprov för FM-hund i helgen. Och vid lunchtid ringer Johan på min mobil. Han är alltid så lugn o sansad så bara att försöka läsa av något i rösten är stört omöjligt. Men han rapporterar att de klarat ett GODKÄNT! Oj.....hur glad kan man bli som uppfödare? Ett stort GRATTIS o TACK, Johan o Lizzy , för att ni tillsammans ordnat kennelns första FM-hund!!! Vi är så stolta över er!

Inte nog med det......när Johan ringer o rapporterar så är Mic o jag i Linköping på vår första lägre klass spår. Och har klarat uppflyttning på 516,75p och kom på en andra plats. Jag är så nöjd med Mic. 10-9 på påsläpp och fullt på spåret. Sedan nollade vi budföringen men ..ja....det kunde vi kosta på oss. :-)                                                            Ni förstår att den 19/8 är en bra dag!

27-29/7 En helg där vi fick ha Diana, Ozzy o Zakk på besök. Med fullspäckat program hade vi fått planera den här helgen sedan länge. Vi bestämde då också att vi skulle anmäla till tävling så vi kunde åka tillsammans. Det blev Norrköpings Bk som blev den utsedda klubben. Jag hade anmält Mic o mig i lydn.II. för när vi anmälde kunde jag ju inte veta att vi redan skulle sitta på ett Lp. Eftersom vi ännu inte var redo för III:an så fick det bli en start till i II:an. Det roliga var att vi faktiskt var 3 hoffar i den klassen. Maria o Sanni och Ewa o Doffe startade oxå. Doffe o Ewa debuterade i klassen och var snubblande nära ett 1:a pris. Bra gjort, nästa gång har ni det. Maria o Sanni hade en liten bit kvar men det var ett positivt ekipage vi fick se på plan. Mycket roligt! Mic o jag fick ihop 166p och blev trea. I eliten var det 3 startande. Diana drog startnr.2. Så vid första momentet  "sitt i grupp" fick Zakk mittenpositionen. Om han inte trivdes med den eller vad det nu var.....men han behagade lägga sig den rackaren!!!! De gjorde sen en jättefin lydnad på plan och fick ändå ihop 265p och vann klassen. GRATTIS!

När vi åkte hem från Norrköping såg vi att det var vallhundstävling på söndagen i närheten av Hycklinge. Så då fick det bli ett besök där. Zakk...se o lär!

6/7 Kvällstävling på Kinda Bk och Mic o jag startar vår 3:e lydnads II:a. Och vi fick vårat LPII!!!!! Mic fick stolt bära sitt pris ( en ryggsäck med leksaker o matskål i som uppskattades av pallevanten) till bilen.

Mics syster, Amber med husse Peter deltog i ettan. Och de var så snubblande nära sitt 1:a pris. Det såg så fint ut och nästa tävling sätter ni det!!!!

30/6 Mic o jag på lydnadstävling igen. Denna gång på hoffeklubbens södras arrangemang i Osby. Mic gick jättefint men han tycker att det är 2 moment för mycket i II:an. Vi nollade hoppet och fick en 5:a på fjärren. Trots det fick vi ihop 162,5p och tog vårt andra 1:a pris. Angående nollan på hoppet så kan man slå upp sidan 102 i "Stora ursäktsboken". Där står det om när hundens uppfödare är på tävlingsplan som tävlingsledare. ( Och hunden ÄLSKAR sin uppfödare! ) Annars kan man kort och gott säga "det här behöver vi träna mer på". ;-)

Vi fick se många trevliga hoffar på lydnadsplan! Jätteroligt! Särskilt grattis till Titti och Hässlehoffs Narau-Medusason som fick ett välförtjänt LpI idag.

16-17/7 SM Lydnad 2007! Åkte på fredagen ner till Kristianstad för att vara med Diana o Zakk på deras första ( absolut inte sista ) SM. De gjorde en kvalrunda på 283,75 och fick därmed vara med bland de 15 som gick till söndagens final. I finalen fick de 276,75 och slutade på en12:e plats. Mycket bra gjort av dom båda!
11/6 Fick bilder i dag av Annalott från gårdagen. Bl.a från platsliggningen och en bild på kompisarna Mic o Indra.
10/6   I dag debuterade Mic o jag i lydn.II. Trots värmen så fick vi ihop 172p och därmed ett 1:a pris. Jag är så glad över min Mic! Annalott o Indra deltog i lydn.I. De skötte sig också bra. De fick 166p ( trots en nolla på läggandet )och grejade sitt andra 1:a pris o dessutom kom de på en delad 2:a plats. Stort GRATTIS till er! Det är så trevligt att åka på tävling tillsammans. Det gör vi om!
9/6  Clicquot ( Pucko ) ställs ut på SKK:s nationella i Norrköping. Resultatet blev CK, bästa hane o till slut en BIM-rosett! Stort GRATTIS!
15/4  Vi gratulerar B-barnen på deras 7-årsdag!!!!
Påsk Så har vi haft glädjen att ha Diana, Ozzy och Zakk här några dagar. Det blev några pass hundträning och det var så kul!!!! Den här bilden får föreviga helgen.
1/4    Mic o jag är hemkomna från Skillingaryd där vi tillbringat helgen tillsammans med ett gäng glada tjejer och deras härliga hundar. Ett stort TACK till Ewa, Gitte, Marie, Emma o Maria. Ett tack också till era äkta/oäkta män som dök upp med jämna mellanrum och servade med mat, kaffe, fotografering och glada tillrop. Vi kommer gärna igen!
24/2  I dag fick kameran följa med till Norsholm på Mics simträning. Han trivs ganska bra i bassängen.
24/2  Vi gratulerar C-kullen på 3-årsdagen!!!
7/2    Mic o Myran tävlade mot varandra i äggplockartävlingen. Mic-Myran 1-0.
5/2    Lite träning på klubben som förevigades med foto på träningskompisarna Annalott o Indra.
2007
26/12 Så är den glada julen snart över. Julafton hämtade vi kompisarnas småflickor och åkte till skogen för att de skulle få ta varsin hund och spåra upp sina julklappar. Här är de klara för avgång. Det blev Mic o Myran som fick ta tomtens spår och hitta klapparna. Uppskattat av både hundar o ungar!
9/12  Johan o Lizzy ( Citrine ) har gjort inträdesprov till FM-hund och blivit godkända. Grattis!
2/12  Så var Mics o min debut i lydnadsklass I avklarad. En nolla på platsläggande under gång! I "Ursäktsboken" på sidan 15 står det BLÖT PLAN. Men vi trillade över gränsen på rätt sida. 162p!!!

Ett stort GRATTIS till våra vänner Diana o Zakk som idag säkrade sin SM-biljett. Här behövs minsann inga ursäkter för blöt plan. De är så duktiga!

1/12  Nu har Mic fått 8 halvsyskon på kennel Terahof. Vi gratulerar och följer dom med spänning.
26/11 Mic o jag åkte på hoffeträff i Söderköping. Tema "VM i spår". Vi var 11st. hoffar med mattar o hussar som fick veta mer om vad dessa spår innebar.
29/10 Efter lång tids datakrångel får vi nu se om det går att uppdatera hemsidan. Mic har nu tagit sina första steg ut på tävlingsplan. Debuten fick bli Vimmerby BK:s KM. Det avgörs i lydn.I inofficiellt men med officiell domare. Vi fick ihop 184p och kom på en andra plats efter de värdiga klubbmästarna Yvonne o Indra. Grattis till dom! Denna helg var det dags för appelltävling i spår. Jag hade anmält till Mullsjö Bk där Diana också startade med sin bc Zakk. En helg med två flugor i en smäll...vi fick tävla och umgås. Helgen blev inte sämre av att vi klarade uppflyttning båda två. Diana o Zakk vann på fina 299,75p och Mic o jag tog en 3:e placering på 283,5p. Värt att fira!

Johan o Lizzy kom och utgjorde hejarklack. De passade på att träna och det såg mycket fint ut.

 

27/8  Lorpan fyller 10 år och därmed kenneln som firades med tårta på lägret.
19/8 SKK-utställning Norrköping. Clicquot ställs i öppen klass och får Ck. Tyvärr pga av snabb domare och bilköer missades konkurrensklasserna.
23/6  Vi önskar alla en glad midsommar! Fick en hälsning från Mics bror, "Argo Jalleson", som var på besök hos Eva o Jörgen.
3-6/6  Vi har överlevt ytterligare ett av södras hoffeläger. Ett mycket givande sådant. Mic o jag gjorde en repris av förra året och deltog i spårgrupp med Stefan Mattsson. Lollo var också med och coachade. Mic imponerade mycket i sitt spårarbete. Han är mycket noggrann i spåret och är fin i markeringar av apporterna. Det bevisade han när han hoppade upp i ett jakttorn och tog slutpinnen.
28/5  Var nere i Osby och tittade på MH där en del av Jalles avkommor deltog. Det var roligt att träffa dom! "Tjabo Jalleson" var en av dom.
27/5  Fick i dag en hälsning från Östersund och Fredrik o Sandra o Basic. Tack så jättemycket!
20/5  Lydnadstävling på hemmaklubben Vimmerby. Jag skulle egentligen tävlat en kompis hund i II:an. Men när den blev halt så bestämde jag mig för att starta Lorpan i stället. Hon fixade ett 1:a pris på 167,5p den gamla tanten. Birka var inte i samma form som morsan. Ville inte alls vara med idag. Skrapade endast ihop 187p i Eliten.
6/5     I dag var Johan o Lizzy på Skaraborgs-utställningen. Resultat 1:1!
30/4   Valborgsmässoafton! Min bror var och hälsade på och ville prova sin nya kamera. Han tyckte det blev många hundbilder men det tyckte inte jag. Här är Myran som tränar "kryp". Även Mic fastnade på bild.
15/4  Vi gratulerar B-kullen på 6-årsdagen! Vad tiden går. Tack, Karin o Peter, för hälsningen från er vackra Zoltan (Batman).
14/4  Johan o Lizzy gör ett nytt försök i lydnad I. Resultat 136,5! Nu är de i gång.
24/2  I dag gratulerar vi C-kullen på 2-årsdagen!
5/2   Mic fyller 1 år! Och är jätteledsen. Ingen tårta!
4/2    Myran o jag åkte på hoffeträff i Forserum. En kall härlig vinterdag och en mycket trevligt välordnad träff. Tack till Janne, Marlene o Micke som arrangerade!
29/1    Ytterligare en ny länk. Jaffadays kennel har nu hemsida.
24/1    Uppdaterad med ny länk. Conny o Zorro har hittat ut på nätet.
29/12  Allas vår älskade Akita har fått somna in. Så saknad!
25/12 Vi önskar alla en fortsatt god jul och tackar för alla julhälsningar vi har fått. Bl.a från Batman ( Zoltan ) och Cirqus ( Sigge ).
8/11 Myran har fått en ny bild på c-kullens sida.
6/11 Citrine ( Lizzy ) var sist i c-kullen att röntgas. Resultat A!!!!!!
1/11 Diana, Ozzy och lille Zack har varit här på besök. Vi fick några härliga träningsdagar i ett underbart höstväder. Hundarna skötte sig utmärkt. Både i skogen, på planen och inne i huset. Trots att huset blev ganska fullt med oss och 5 hoffar o maskoten BC-Zack.
23/10 KM på Vimmerby Brukshundklubb. Jag ställde upp med mor och dotter, Lorpan o Birka. Lorpan visade att äldst är bäst genom att ta 2:a placeringen. Men Birka var tass i tass och tog 3:e placeringen. Vann gjorde duktiga Emma med sin goldentik, Emmy.
21/9 Pucko ( Clicquot ) nästa att röntga. Resultat: B!
8/9 Sigge ( Cirqus ) röntgenresultat klart. Det visade A!!!!
3/9 Johan o Lizzy ( Citrine ) startar sin första lydnadstävling. Resultat 135,5p. Nu har ni klarat av debuten och det gjorde ni jättebra!
27-28/8 Eva och jag åker till SM i Värnamo. ( Eva vann!!!! En förpackning bajspåsar!! ) Det är så roligt att se alla duktiga ekipage som gjorde bra ifrån sig trots ett väder som inte var lika roligt. Conny o Zorro lyckades inte lika bra detta år. Härligt att se att grabbarna var glada ändå. Bra kämpat!!! Ni kommer igen i Borlänge.
27/8 I dag gratulerar vi Akita o Lorpan i A-kullen som fyller 9år!
13/8 SKK-utställning i Norrköping. Clicquot deltar på sin första officiella. CK och 3:e bästa hane blir utdelningen. Grattis!
6/8  MH för c-kullen. Citrine, Cirqus och Clicqout deltog. Med efterföljande läger på Vimmerby Bk. Det tränades lydnad och spår. Vi hann även med en "Känn din hund-tävling" som Johan o Lizzy gick segrande ur striden.
28/7 Birka o jag debuterar i lydnadsklass Elit. Med ett par nollor så räckte det inte till mer än ett 3:e pris. Men vi var nöjda ändå.
19/6 Utställning i Osby. Här gjorde Mic sin debut i utställningsringen. Det var 8 valpar med i hans klass 4-6 månader. Domaren tyckte inte att han skulle placeras bland de 5 bästa. Däremot blev hans syster, Amusing Amber, placerad som 2:a med hp bland tikarna.
18/6Lydnadstävling i Osby. Birka o jag deltar i lydn.III. Den här gången fick vi en ny erfarenhet på platsliggningen. Birka som aldrig rest sig från en platsliggning gillade denna gång inte sällskapet. Nej...inte av de andra hundarna utan av en insekt som behagade svärma just där. Röda, äckliga skalbaggar som kallades pinnborrar. Birka gillade inte att de kröp omkring över hennes tassar så hon flyttade sig en bit fram för att få pinnborrsfritt. Ja, där kom en nolla på platsen på köpet. Sedan gjorde hon en jättefin lydnad och fick ihop 241p.
4-6/6 Läger i Olofström. Alltid lika roligt! I år fick lille Mic följa med. Vi deltog i spårgrupp med instruktörer Louise Pedersen med sambo Stefan. Helt suveränt! Så engagerade instruktörer o kursdeltagare gjorde helgen mycket givande. Ser fram emot nästa år.
21/5  Diana o Besserwisser gör ytterligare ett godkänt resultat i Elitspår. Denna gång 501p. Det går sakta åt rätt håll. Bra jobbat!
21/5  I dag får vi tråkigt besked. Avec, "vår" älskade Fille, har somnat in.
8/5    Lydnadstävling på Vimmerby BK. Deltagande Corqueshundar var B-kullens Birka o Ozzy. Birka grejade ( med näppe ) sitt      1:a pris i lydn.III på 255p. Ozzy nådde inte fram till ett 1:a pris i eliten i dag tack vare en dum nolla på dirigeringsapportering. Men gick för övrigt jättefint.
23/4  I dag debuterade Diana o Ozzy i Elit spår! 493p och godkänt! Vi gratulerar! En bra debut.
15/4 Vi gratulerar B-kullen som fyller 5 år idag! Särskild hälsning från Batmans kalas.
12/4  Vi välkomnar "Mic Jalleson" ( Terahof Atomic Swing ) in i flocken.
18/3 Har varit nere hos Eva o Jörgen för att umgås en helg med valparna. Så fina........
5/2  Jalles o Olgas valpar är födda hos Eva o Jörgen.  Besök deras hemsida.
31/1 Bilder på hela C-kullen inlagda.
30/1  Det visade sig ändå att parningen gav resultat. Nu väntar vi med spänning på Olga och Jalles valpar.
30/1  Nyheter är inte alltid glada. En del är sorgliga. Därför tar det också längre tid att samla sig och skriva ner dom.

 Den 6/12 åkte Jalle till Karlskrona för att para Olga. Dagen efter genomför de en parning. Men nästa dag drabbas Jalle av magomvridning. Opereras men fixar inte sviterna efter omvridningen. Den 13/12 somnar han stilla in på djursjukhuset. Så saknad!

27/11  Kennel Corques andra lydnadschampion "föds" i dag: Corques Besserwisser och matte Diana tar sitt tredje 1:a pris på 269p. Stort GRATTIS och stort TACK, till och för, er fina prestation. Ni är duktiga!
6/11  Jalle är i väg på lydnadstävling i Hultsfred och tar sitt andra 1:a pris i elit. 261,5p.
29-31/10  Corques-läger gick av stapeln. Deltagande var Eva med Apéritif o Olga, Diana med Bezzerwisser, Börje o Karin med Bubinga, Eva-lena med Clicquot, Johan med Citrine. Dessutom var pappan till c-kullen med, Hässlehoffs Rubin-Irisson. Han hade med sig Janne o Gullan o sin dotter Maggan. Lördagen ägnades åt en lag-tävling som bestod av spårarbete för alla hundar och tankenöt åt alla förare. Alla bestod provet galant.

Tack alla ni som var med och en hälsning till er alla som inte kunde vara med.Ta

23/10  Diana o Ozzy gör ett försök att ta sitt tredje 1:a pris i elitlydnaden. Trots hemmaplanen Mullsjö så räckte det inte riktigt denna gång. 232 p
2/10  Clicquot o Colombine är på valputställning. Clicquot får Hp och blir BIR. Grattis!
4/7  Dags för Osbys årliga utställning. Deltagande Corques-hundar var Apéritif i veteranklass. Besserwisser i bruksklass och småflickorna Colombine och Citrine i valp 4-6mån. Här tog lilla Citrine grandslam och blev BIS-valp. Hon fick åka hem med mycket priser och en omtumlad och nöjd husse. Grattis Johan!
3/7  Lydnadstävling i Osby. Birka o jag testar lydnadsklass III trots att vi inte är riktig färdiga. Nöjd med vår insats trots att det inte räckte till ett 1:a pris. Men vi fick se många trevliga hoffar på lydnadsplan och det var skojigt.
19/6 Riksmästerskap för hoffar i Västra Å. Jag och Diana åkte dit med Jalle och Ozzy. Vi hade anmält båda två till lydnad Elit. Det var Ozzys debut i den klassen. Men det var inga problem. De grejade ett 1:a pris och gick segrande ur striden. Jalle och jag fick ett 2:a pris och blev 3:a.

Ozzy deltog också på utställningen i bruksklassen. Där fick han ck och blev placerad 2:a. Vi hade en jättetrevlig dag trots en hel del blöta uppifrån.